5 May 2008

Amerika'da Burs Verilen Spor Dalları

Amerika'da spor bursu ile eğitim almak isteyen gençlere birçok antrenör ve üniversite ile iletişim kurulma şansı veriliyor.



ÖSS den baraj puanı üstü alan lise mezunu ögrencilerin yanısıra lisans ve yüksek lisans (yaş sınırı 24) öğrencileri de sporcu iseler burs almaları mümkün.



Ayrıca lisans için TOEFL 500, yüksek lisans için GMAT - GRE gibi sınavlardan iyi skorlar ve öğretmenlerinden iyi referanslar almaları gerekiyor.


Amerika'da spor bursu verilen alanlar;


Archery (Bayan)
Baseball (Erkek)
Basketball (Bayan, Erkek)
Bowling (Bayan)
Cross Country (Bayan, Erkek)
Equestrian (Bayan)
Fencing (Bayan, Erkek)
Field Hockey (Bayan)
Golf (Bayan, Erkek)
Gymnastics (Bayan, Erkek)
Ice Hockey (Bayan, Erkek)
Lacrosse (Bayan, Erkek)
Rifle (Bayan, Erkek)
Rowing (Bayan)
Skiing Cross Country (Bayan, Erkek)
Skiing Downhill (Bayan, Erkek)
Soccer (Bayan, Erkek)
Softball (Bayan)
Squash (Bayan)
Swimming and Diving (Bayan, Erkek)
Sync. Swimming (Bayan)
Tennis (Bayan, Erkek)
Track & Field (Bayan, Erkek)
Volleyball (Bayan)
Water Polo. (Bayan, Erkek)Wrestling (Erkek)



Bayanlar: Archery (Okçuluk), Basketball (Basketbol), Bowling (Bovling), Cross Country (Kros koşu), Equestrian (Binicilik), Fencing (Eskrim), Field Hockey (Çim hokeyi), Golf (Golf), Gymnastics (Jimnastik), Ice Hockey (Buz hokeyi), Lacrosse (Lakros), Rifle (Atıcılık), Rowing (Kürek), Skiing (Cross Country and Downhill) (Kayak [Iniş/slalom]), Soccer (Futbol), Softball (Softbol), Squash, Swimming and Diving (Yüzme ve dalgıçlık), Sync. Swimming (Senkronize yüzme), Tennis (Tenis), Track & Field (Indoor and Outdoor) (Atletizm ve dekatlon [açık alan/kapalı alan]), Volleyball (Voleybol), Water Polo (Su polosu).


Erkekler: Baseball (Beyzbol), Basketball (Basketbol), Cross Country ((Kros koşu), Fencing (Eskrim), Golf (Golf), Gymnastics (Jimnastik), Ice Hockey (Buz hokeyi), Lacrosse (Lakros), Rifle (Atıcılık), Skiing (Cross Country und Downhill) (Kayak [Iniş/slalom], Soccer (Futbol), Swimming and Diving (Yüzme ve dalgıçlık), Tennis (Tenis), Track & Field (Indoor and Outdoor) (Atletizm ve dekatlon [açık alan/kapalı alan]), Water Polo (Su polosu), Wrestling (Güreş).



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.