20 Eki 2008

1978


16 Mart 1978 Perşembe günü İstanbul Üniversitesi Merkez Binası'ndan toplu çıkan solcu öğrenci grubuna Eczacılık Fakültesi önünde bombalı ve silahlı saldırıda bulunulması sonucu 7 öğrenci ölmüş, 41 öğrenci yaralanmıştı. Olaylarda, Hukuk ve İktisat Fakültesi'nde okuyan öğrencilerden Cemil Sönmez, Baki Ekiz, Hatice Özen, Abdullah Şimşek, Murat Kurt, Hamdi Akıl, Turan Ören hayatını kaybetmişti.

Bu olaya ilişkin yakalanan ve o dönemde İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Mahkemesinde yargılanan Sıddık Polat beraat etmişti. Aynı eyleme karıştığı iddia edilen Zülküf İsot'un ise Elazığ'da yine olayın faillerinden olduğu belirtilen Latif Aktı tarafından öldürüldüğü öne sürülmüştü.
Bu olayın üzerinden 17 yıl geçtikten sonra Zülküf İsot'un babası, annesi ve kız kardeşlerinin verdiği bilgi doğrultusunda, haklarında yeni dava açılan eski polis memuru Mustafa Doğan ile Latif Aktı ve Özgün Koç'un, ''Taammüden adam öldürmek ve yaralamak'' suçlarından 7'şer kez idam ve 41'er kez 20'şer yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezasına çarptırılmaları isteniyordu.


Davası sürüyordu daha düne kadar...

SONUÇ: ZAMAN AŞIMI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.