17 Eki 2008

Tiramisu


Malzemeler:
1 hazır pandispanya,
1 çay fincanı sıcak su,
2 çorba kaşığı nescafe,
2 çorba kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi/kakao

Kreması için:
1 yumurta,
4 su bardağı süt,
200 gr labne peyniri,
3 kahve fincanı un,
3 kahve fincanı toz şeker.

Yapılışı:

Krema için; süt, un, yumurta ve tozşekeri bir tencereye alıp blender'dan geçirin. Ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. 10 dk. soğutun. bu arada sıcak su, ikişer çorba kaşığı neskace ve toz şekeri karıştırın. ikiye ayırdığınız pandispanyaların iç yüzlerini bununla ıslatın. krema soğuyunca içine bir paket labne peynirini ekleyin, karıştırarak iyice yedirin. Kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürün. diğer pandispanya katını üzerine kapatın. Geriye kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayın. Birkaç dakika soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla kakao ve Türk kahvesini serpin. buzdolabında 4-5 saat soğumaya bırakın...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.