26 Ara 2008

Komplo Teorileri



11 Eylül'ü Amerika Yaptı!
11 Eylül saldırılarının El Kaide tarafından gerçekleştirildiği doğrulanmış ve defalarca tekrarlanmış olsa da, komplo teorisi üretenlere göre, bu saldırı Amerika tarafından Orta Doğu’ya saldırmak ve petrollere erişim sağlamak için bahane yaratma amaçlı düzenlenmişti.




AYA GİDİLDİĞİ YALAN!
Bazı komplo teorisyenleri, NASA’nın aslında uzay aracı Apollo’yu Ay’a göndermediğini, tüm bu görüntülerin kurmacadan oluştuğunu söylüyor. Buna neden olarak ise NAy’da çekilen görüntülerde gölgelerin yanlış yöne düşmesi, kamera olduğuna dair göstergeler ve Ay’da yıldız görüntülerinin olmaması olduğunu belirtiyorlar.



AIDS Laboratuvar Ortamında Yaratıldı
Doktor William Campbell’in teorilerine dayalı olarak, birçok kişi HIV virüsünün 1974 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından geliştirildiğine inanıyor. Kimileri, bu virüsün geliştirilme nedeninin CIA ve KGB’nin dünya nüfusunu azaltma çabaları olduğunu söylüyor.




PRENSES DİANA ÖLDÜRÜLDÜ!
Yürütülen tüm resmi araştırmalara rağmen bu spekülasyon ortalarda dolaşmaya devam etti. Komplo teorisine göre, Diana’nın Dodi el Fayed’le ilişkisi kraliyet ailesi için bir tehdit oluşturduğundan Diana öldürüldü ve cinayete kaza süsü verildi.




Shakespeare, Shakespeare Değildi
İngiliz dilinin bu büyük yazarı aslında kimdi? Shakespeare’in aslında Francis Bacon, Christopher Marlowe, William Stanley ya da Edward de Vere olduğu iddia ediliyor. Komplo teoricileri, Shakespeare’in kendi eserlerinin sadece ismini taşıyan birkaç eser olduğunu, diğer eserlerin ise bu yazarlardan alıntılar olduğunu iddia ediyorlar.




ELVİS PRESLEY ÖLMEDİ!
Ne diyebiliriz ki? Birçok hayranı pop kralının aslında 1977’de ölmediğini iddia ediyor. Birçokları, onun hala hayatta olduğuna inanıyor; ancak birtakım sebeplerle ortalarda gözükmediğini iddia ediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.