7 Oca 2009

Başbakanlıktan Filistin'e Yardım


Yardım kampanyası kapsamındaki “Filistin İnsani Yardımı Merkezi Hesap Numaraları” şöyle:

T.C. Ziraat Bankası Aşağıayrancı Şubesi Hesap no: 555 555 55
Ana Hesap - 5001 TL - 5002 Dolar - 5003 Euro

Türkiye Halk Bankası Bakanlıklar Şubesi Hesap no: 05000005
TL 5300003 Dolar 2 P 000023 Euro

Vakıflar Bankası Finans Market Şubesi Hesap no: 205 55 55
TL 405 66 66 Dolar 405 77 77 Euro

Haberin ayrıntıları ise şöyle;

Başbakanlık, İsrail’in Gazze’de başlattığı askeri harekatta can ve mal kaybına uğrayan Filistin halkının sıkıntılarının hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık genelgesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin, halkın beklentileri doğrultusunda dost ve kardeş Filistin halkına gerekli her türlü desteği sağlamak üzere kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla yardım faaliyetlerinde bulunduğu belirtildi.

Bu amaç doğrultusunda bir yardım kampanyasının açılmasının uygun görüldüğü ve buna ait hesap numaralarının belirlendiği vurgulanan genelgede, belirtilen hususta ulusal koordinasyonu sağlamak üzere Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünün görevlendirildiği bildirildi. Bu doğrultuda; valilikler, belediyeler ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımlar, ilgili Genel Müdürlüğün hesaplarına aktarılacak.

Gerçek veya tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabilecek. Sivil toplum kuruluşlarından istekli olanlar topladıkları yardımı, Filistin halkına ulaştırmak üzere şartlı veya şartsız bu hesaplara aktarabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.