9 Oca 2009

Ulus Pazarı

pazartesi; göztepe -> eveeett
salı; kadıköy -> eveeett
çarşamba fatih -> eveeett
perşembe ulus -> ?!!

Nerede bu ulus pazarı ya??


semt pazarlarıyla meşhur birkaç yer bunlar, fatih kadıköy beşiktaş...


Ulus Pazarı, namı diğer Sosyete Pazarı Arnavutköy sırtlarındaki yeni yerine taşındı. Beşiktaş Belediyesi, "sosyete"ye yaraşır bir pazar yeri hazırlamış Uluslular için. Yeni pazar; soyunma kabinleri, tuvaletleri ile pazar yerinden ziyade açık havada hizmet veren bir alışveriş merkezi görünümünde. Müşterilerin "ayağı alışsın" diye, eski pazar yerinden ücretsiz servis seferleri bile unutulmamış. Güvenlik için de zabıtanın yanı sıra özel bir güvenlik şirketinin 10 elemanı burada görev yapıyor. Pek yakında aynı yükseklikte, aynı eğimde, birörnek tenteler de gerilecek tezgahların üzerine...


Yeni Yerindeki Pazara NE DEDİLER?

"Keşke yokuş olmasa"
TRT’de yönetmen yardımcılığı yapan Lale Başatlı (solda) ile üniversite öğrencisi Özlem Alkaya "Pazara çok sık çıkmıyoruz. Ulus Pazarı’nın ününü duyduk, o yüzden geldik" diyorlar. Pazara arabayla gelen iki arkadaş, "zor da olsa" park yeri bulabilmişler. Yeni pazar yerini beğenmişler ama: "Ah keşke yolu biraz daha düz olsaydı... Çok yorulduk" diyerek şikayet ediyorlar.

"Kışın kimse gelmez"
Pazarcı Hasan Karadağ yeni pazar yerinden memnun olmayanlardan: "Belediye iyi niyetle hareket etti ama müşteriler kışın bu yokuşu nasıl inip çıkacaklar, onu düşünmedi galiba. Kayma ve düşmelerden kim sorumlu olacak? Biraz önce bir kadın çocuk arabasını zor itiyordu. Kışın ne olur bilemem. Yaşlılar buraya gelemez."

"Buraya alışmak zor"
Mücella Taştemel Ulus Pazarı müdavimlerinden. Ancak bu yeni pazar yerine sürekli gelip gelemeyeceğinden pek emin değil: "Burayı gezmek çok zor. Park yeri de ayrı bir problem. Servis varmış ama rahat olur mu bilmem. Buraya kolay alışacağımı sanmıyorum. Zaten eski pazardan tanıdıklarımın pek çoğunu bugün göremedim.


Sanki semt pazarı değil megastore...
Kozmetik tezgahı zengin
Ulus Pazarı’nın kozmetik tezgahı büyük mağazaların kozmetik reyonlarını aratmıyor. Ojeden allığa, fondötenden pudraya, ruj ve deodarana kadar her türlü kozmetik ihtiyacınızı Ulus Pazarı’ndan uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.

Egeli’ler şarküterilere rakip
Egeli Kardeşler, şarküterilerle rekabet edebilmek için müşteriden gelen kredi kartı ile ödeme talebini hayata geçirmiş. Egeli’ler kredi kartı ile yapılan ödemelerden komisyon da almıyorlar.

Turistler de müdavim...
Her kesimden insan Ulus Pazarı’na geliyor. Şık giyimli kadınların yanı sıra çarşaflı kadınlar da pazarın müdavimleri arasında. Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu kadınlar da Ulus Pazarı’nı keşfetmiş.

Ayakkabıda sonsuz seçenek
Pazarın terlik ve ayakkabı seçenekleri de hayli fazla. Ayakkabı fiyatları 5 milyondan başlıyor, 50 milyon TL.’ye kadar çıkıyor. İnce topuklu, şık sandaletler de var burada; bağcıklı spor ayakkabılar da... Aldıktan sonra ayağınız rahat etmezse değiştirmek de mümkün.

Son moda gözlükler
Bu yaz hem sokaklarda hem de mağazalarda renkli gözlükler satılıyor. Bu gözlüklerin her çeşidini Ulus Pazarı’nda da bulabilirsiniz. Üstelik çok uygun fiyatlara.

Edit: Ulus Pazarı Net adresinden edindiğim bilgilere göre Çekmeköy Hamidiye mahallesinde her cumartesi Ulusa Pazarı kuruluyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.