5 Mar 2009

Patatesli Su Böreği

7 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
1 su bardağı su
İçi için:
5 adet patates
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Hamur malzemesiyle tok bir hamur yapılır, yarım saat dinlendirilir.
Bu arada iç hazırlanır. Patates haşlanır ve rendelenir.
Soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine patates tuz ve pul biber eklenir.
Sonra hamur 8 parçaya ayrılır. Her hamur tepsi büyüklüğünde açılır.
Kaynar suda 10 saniye bekletilir, hemen ardından soğuk suyua batırılır, ssıkılır.
İlk 4 hamur aralarına eritilmiş tereyağı koyarak, üstüste tepsiye yerleştirilir. Üzerine patatesli iç konur. Kalan 4 yufka da aynı şekilde yerleştirilir.
Kalan yağ gezdirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın renginde pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.