5 Mar 2009

Patatesli ve Peynirli Su Böreği

6-8 kişilik Gerekli malzeme:
7 su bardağı un
7 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
250 gr tereyağı
İç malzeme:
500 gr patates
2 soğan
300 gr lor peyniri
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Un, yumurta, su ve tuzu karıştırıp yoğurun. Üzerini nemli bezle örterek 20 dakika bekletin.
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Margarini eritip soğanı kavurun. Ateşten alıp lor peyniri, patates, tuz ve karabiberi ilave edin. Hamuru 9 bezeye ayırın ve üzerlerine nişasta serperek oklava ile tepsi büyüklüğünde açın. Suyu tencerede kaynatıp tuz ilave edin. Tereyağını kızdırın. Açtığınız yufkalardan 7 tanesini kaynar suda teker teker bir dakika haşlayın. Kevgirle çıkarıp soğuk suyun içine batırın. Suyunu süzün. Fırın tepsisini yağlayıp kalan yufkalardan birini tepsiye yayın. Üzerine 2-3 kaşık tereyağı sürün. Haşladığınız yufkalardan 3 tanesini aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirip iç malzemeyi yayın. Üzerine kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.
Kalan haşlanmamış yufkayı serip kalan yağı sürün. 175 dereceli fırında 60 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.