25 Oca 2011

Dedelerden Korkmayın! Korunun!

Sanırım bu korunmaya neslimizin ihtiyacı var bu nedenle beyn.org'dan aldığım bu bilgiyi olduğu gibi yayınlıyorum efendim:)

İnternette, sosyal ağlarda gezinenler son zamanlarda bu "dedeler"e bir veya birkaç kez rastlamış ve dehşet içinde, kırarcasına, defalarca "Enter" tuşuna basarak (veya basılı tutarak) bu birkaç dakikalık kâbusu bitirmeye çalışmış olabilir. "Dedeler"e henüz rastlamayanları da, "dedeler"i merak etmemeleri konusunda uyarıyorum. "Dedeler"le henüz karşılaşmadıysanız mutlu olun, "dedeler"i araştırmaya falan kalkmayın. Aşağıda verdiğim adresleri de açmayın. Sonra üzülen siz olursunuz.

"Dedeler"den haberdar olsanız da, olmasanız da "dedeler"den korunmanız şart. Bu felaketten kurtulmanın yolu aslında çok basit; YouTube engellerini falan kaldırırken kullandığımız "hosts" dosyasını kullanacağız. Windows XP, Vista veya 7 kullanıyorsanız "C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\" klasörüne gidip oradaki "hosts" dosyasını açın. (Dosyanın uzantısı olmadığı için "Birlikte Aç..." penceresi çıkabilir, Not Defteri ile açın. Eğer Windows XP, Vista veya 7 kullanmıyorsanız "hosts" dosyanızın yeri için buraya bakın.) Açtıktan sonra dosyanın en altına yeni bir satır açın ve aşağıdaki ifadeyi kopyalayıp yapıştırın:

127.0.0.1 nobrain.dk www.nobrain.dk
127.0.0.1 dedeler.tk www.dedeler.tk
127.0.0.1 artirep.com www.artirep.com

127.0.0.1 şeklindeki IP adresi de bilgisayarınızın kendi IP adresidir yani o siteye bir daha girmeye kalkıştığınızda, site hata verecektir.

Erişim engeli hiç bu kadar gerekli olmamıştı sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.