11 Oca 2012

Mark Zuckerberg: Inside Facebook


You don't get to 500 million friends without making a few enemies.
(Birkaç düşman edinmeden 500 milyon arkadaş kazanamazsın.)

The Social Network 2010 yapımı film, ünlü Facebook sitesinin mucidi Mark Zuckerberg'in Fcaebook kurulum aşamasındaki kısa hayatından bir parça anlatıyor.

Harvard öğrencisi Mark, sosyalleşilebilinecek bir proje üzerinde çalışarak Facebook'u kurmasından sonra, iki erkek kardeşin bu projenin kendilerine ait olduğunu iddia etmesini anlatıyor. Filmde Mark'ın birkaç saniyede arka arkaya kurduğu mantıksal açıdan birbiriyle oldukça ilgili ve zekice kurulu cümlelerden oluşan konuşmalarına sıkça yer veriliyor.

Filmi çekilen Boğa burcu dahilerinden Mark'ın bir de belgeseli çekildi.  BBC’den Emily Maitlis’in hazırladığı "Mark Zuckerberg: Inside Facebook" adlı belgeselde Facebook'a farklı açıdan bakışları görebileceksiniz.

Ayrıca belgeselde Facebook'un genel merkezinden çarpıcı görüntülerde yer alıyor.

Belgeselde eğlenceli bir anektod:

"
Mark Zucerkberg’e 23 yaşındayken Microsoft’tan gelen 15 milyar dolarlık teklifleri reddetmeyi nasıl başardığı sorusuna Mark Zuckerberg şu şekilde yanıt veriyor:

“Aslında en zoru Yahoo’dan gelen 1 milyar dolar’lık teklifi reddetmekti. Bu gerçekten ilk büyük teklifti. O zamanlar ticaretten anlamayan biriydim. Şirketin o kadar edebileceğini bile bilmiyordum. O dönemde şirkete katılan herkesin bir amaçları, kendilerini adamışlığı vardı. Biz o tür karar vermedik. Şirketin satmak yerine, inşa etmeyi tercih ettik”.
"

"Mark Zuckerberg: Inside Facebook" isimli belgesel 15 Ocak Pazar günü NTV'de yayınlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.