18 Eki 2012

Ten Renkleri


Beyaz ten; Renk pigmentasyonunun olmadığı en açık (skintone) ten rengidir. Bu ten renginde olan kişilere albino denir. Albinizm soydan geçen bir mtabolizma hastalığıdır. Albinoların cildi süt beyazı, saçları sarımsı beyaz ya da beyaz, gözbebekleri pembe ya da mavi olur.

Açık renk ten; Bu tarz tenler açık krem rengi ya da pembemsi tonlardadır. Genelde İskandinavlar ve Kuzey Avrupa'da yaşayan insanlar bu renktedir. Bu  renkteki insanların fiziksel özellikleri ise; uzun boylu, sarı saçlı ve renkli gözlüdür.

Sarı ten; Belirgin bir şekilde sarı renkli olan bu tip ten rengine sahip insanlar güneşlenseler dahi sarılıklarını muhafaza ederler. Genelde Asya ırkı bu renktedir.

Pembe ten; Bu tip ten hafif pembe ya da kırmızı renktedir. Kızılderililer genellikle kırmızının ya da kahverenginin tonlarında bir cilt rengine sahiptirler.

Yanık Ten; Yanık ya da bronz ten de diyebiliriz. Bu ten rengine sahip kişiler sürekli güneşte yanmış bir görünüme sahiptirler. Açık ya da koyu tonları da olabilir. Ayrıca Akdeniz ve Afrikalılar da görüleceği üzere koyu kırmızı ya da sarı tonları da görülebilir.  Örnek tabii ki Çağla Şikel


Yeşilimsi ten; Bu ten rengine sahip kişiler; yeşil, kahverengi, donuk sarımtırak karışımı tonlardadır. Genelde saçları koyu renkli olur. Örneğin; Hintli, Meksikalı, Güney Amerikalı.

Kahverengi ten; Bu ten renginde olan insanlar kahverengi, sarı ya da kırmızı tonlarına kadar farklılık gösterebilirler. Güneşlenme sonrası ten renkleri geçici değişime uğrayabilir. Örneğin; Afrikalılar, Pasifik Adalılar.

Koyu kahve-siyah ten; Değişik ton ve koyulukta görülmektedir. Alt tonları; koyu yeşil, kahverengi, hardal ya da kiremit tonlarıdır. Örneğin; Afrikalılar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.