15 Eki 2008

Böğürtlenli Cheesecake


Malzemeler



  • Tabanı için





  • 1 paket ülker başak bisküvi
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Bir avuç dövülmüş ceviz




  • Kreması için





  • 1 yumurta
    3/4 su bardağı şeker
    3/4 su bardağı yoğurt
    1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
    2 paket pınar krem beyaz peynir
    1 paket süt kreması



  • Yapılışı





  • İlk olarak tabanını hazırlayın. Bisküviyi robotta un haline getirin. Tereyağını eritin.Ardından bunları bir kaba alın, dövülmüş cevizide ekleyerek iyice karıştırın.
    Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıba dökün, bir bardağın altıyla veya elinizle düzleyin. Kenarlarını isterseniz yükseltebilirsiniz. Eğer kelepçeli kalıbınız büyükse ya da bisküvili karışım az geldiyse biraz daha bisküvi ufalayıp, tereyağı ekleyebilirsiniz.
    Krema için, yumurtayla şekeri çırpın. Yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. Sırasıyla nişasta, krem beyaz peynir ve süt kremasını da ekleyerek iyice çırpmaya devam edin.
    150 derecelik fırında yaklaşık 50 dk kadar pişirin.
    Fırından çıkarınca soğutun ve arzuya göre üzerini süsleyin. Böğürtlen reçeli kullanıldı üstünde.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    yorumlarınız önemlidir.