15 Eki 2008

Çikolatalı Cheesecake




  • Tabanı için





  • Çikolatalı kurabiye
    1 yemek kaşığı şeker
    56 gr tereyağı



  • Kreması için





  • 283 gr bitter çikolata
    4 paket krem peynir
    1+1/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
    56 gr kakao
    4 yumurta



  • Üstü için





  • 3/4 bardak çiğ krema fakat ben küçük paketlerden bir tane kullandım
    165 gr bitter çikolata




  • Yapılışı





  • Kalıbı yağlayın.
    Bisküvileri robottan geçirin, eritilmiş tereyağı ve tozşekeri ekleyerek iyice karıştırın.
    Kalıbın altına döşeyin ve ısıtılmış fırında 5 dk pişirin.
    Çikolatayı benmari usulü eritin. Ilık hale getirin.
    Derin bir kabın içerisine krem peynirleri, şekeri ve kakaoyu koyarak pürüzsüz hale gelinceye kadar mikserler çırpın.
    Arada 1 yumurta ekleyerek çırpmaya devam edin.
    Son olarak erittiğiniz çikolatayı da ekleyerek çırpın.
    Hazırladığınız karışımı tabanın üzerine dökün. Fırına koyarak pişirin.
    Pişen cheesecake i soğutun, ardından buzdolabına koyun.
    Üzeri için; küçük bir tencereye çiğ kremayı ve çikolatayı koyun, devamlı karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
    Çikolatalı sosu da ılıtın.
    Soğuyan cheesecake'in üzerine dökün ve tekrar buzdolabına kaldırın.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    yorumlarınız önemlidir.