20 Eki 2008

Güzel Bir Cilt için...


Güneşten kaçın ve gece bakımını ihmal etmeyin!

SİGARA CİLDİNİZE ÇOK ZARARLI
* Kadınların ciltleri için yapmaları gereken en önemli şeyler nedir?
Öncelikle cildinin tipini iyi bilmesi ve hücrelerini iyi yönlendirmesi gerekiyor. Bütün vücut birbirine bağlıdır, beslenmesine de dikkat etmesi lazım. Kolajen oluşumunu artıran besinler yemesi; bol miktarda taze sebze, taze meyve ve yeşil mercimek ile tofu tüketmesi gerekiyor. Son olarak doğru ürün kullanması gerekiyor.

* Kadınların ciltlerine yapabilecekleri en kötü şeyler nelerdir?
Bir kadının cildine yapabileceği en kötü şey sigara kullanması, kötü yani fast-food besinlerle beslenmesi, fazla makyaj yaparak cilt gözeneklerini kapalı tutması... Çok fazla güneşte kalmak da cilt için son derece zararlıdır.

* Peki cildi temizlerken suyla mı yıkamalı, yoksa silerek temizlemek yeterli oluyor mu?
Eğer cildiniz çok kuru ve hassassa cildinizi temizleme sütüyle, tonikle temizleyebilirsiniz. Ama genelde insanların çoğu su kullanarak yüz yıkama jelleriyle yüzlerini temizlerler. Bence bu çok ideal.

UYKUDA HÜCRELER YENİLENİYOR
* Yüze uygulanan masaj veya krem sürme teknikleri sarkma ve kırışıklıkları olumlu yönde etkileyebilir mi?
Sadece masaj yapmak kırışıklıklara fayda sağlamaz tabii ki. Ancak doğru ürünlerle yapılan cilt bakımları bir uzman tarafından uygulandığında yani masaj yapıldığında işte bu çok daha etkilidir.

* Peeling öneriyor musunuz? Özellikle kimyasal peelingler mi yoksa medikal, yani doğal peelingleri mi öneriyorsunuz?
Eğer hassas bir cildiniz varsa ve peelingi sadece temizlik amaçlı kullanıyorsanız ayda 4 kez yapabilirsiniz. Özellikle maske kullanımlarından önce öneririm. Ama kimyasal peeling yaptırmak isterseniz yılda bir veya iki kez yeterlidir. Cildin üst katmanı tamamen soyulduğu için bunu çok sık uygulatmamak gerekir.

* Biz kadınlar gece kremlerini daha çok önemsiyoruz. En azından ben öyleyim... Gece kremlerinin gündüz kremlerinden farkı ne olmalı?
Gece kremleri kesinlikle gündüz kremlerinden daha önemli, çünkü gece yapılandırma başlar. Yani tüm gün vücudun, cildin kendine verdiği hasarı hücreler gece telafi eder. Gece onarıcı nemlendiriciler, antioksidan, C vitaminli ürünleri tavsiye ediyorum. Hücrelerimiz gece kendini onarır ve tabii ki yardıma ihtiyacı vardır. Onu desteklemeliyiz. Örneğin ayıları düşünün. Kışın kış uykusuna yatarlar, kendilerini yenilemek için buna ihtiyaçları vardır. Bizim de her gün düzenli uykuya ihtiyacımız var. Akşamları alınan kalsiyumun da çok yararlı olduğunu söylemeliyim.

* Kalsiyum neye yarıyor?
Akşamları alınan kalsiyum geceyi daha iyi geçirmenizi sağlar ve cildinizde yapılanma olur.

* Kadınlar ürün seçerken neye dikkat etmeli?
Öncelikle ciltlerini dinlemeliler. Kuru bir cilde mi yoksa yağlı ya da normal bir cilde mi sahipler, bunu bilmeleri şart. Ayrıca diğer sorunlar var. Akne problemi, kırışıklık, leke sorunu gibi... Eskiden maalesef insanlar sadece temizleyici, tonik ve nemlendirici kullanırdı ama artık onarıcı da kullanılmalı. Problemi hedef alan onarıcıları tavsiye ediyorum. Cildi dinleyip, ona doğru besini vermek önemlidir.

ÜLKENİZDEKİ NARLAR ÇOK GÜZEL
* Nar mevsimi geldi ve dünyada narlı ürünleri çıkaran ilk dermatolog sizsiniz. Nar özü içeren ürünler ve nar cildimize nasıl bir fayda sağlıyor?
Ben nar üzerinde bir çalışma yaptım ve şunu kanıtladım; güneş ürünlerinde nar özünü kullandığımda ve ağız yoluyla nar özünü gıda takviyesiyle verdiğimde yüzde 25 güneş ürünlerinin etkisini yükseltti. Ayrıca nar özünde bulunan bir madde hücre zarını onararak cildin yenilenmesini hızlandırıyor. Çok şanslısınız, çünkü ülkenizde çok güzel narlar bulunuyor. Cildin bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve çevredeki olumsuz etkilere karşı koruyor.

* Her kadının sorunu olan selülite karşı neler önerirsiniz?
Kadınların yüzde 90'ının selülitle başı dertte. Selülit olmasının en büyük nedeni kan dolaşımının çok iyi olmaması, yani hareketsizlik. Dolaşım olmayınca o bölgedeki kolajen yapı bozuluyor ve vücuttaki yağ yapısı kolajen dokusunda yukarı doğru çıkıyor. Böylece portakal kabuğu görünümü meydana geliyor. Benim önerim, acı biber içeren bir serum sürmek çok idealdir. Kan dolaşımını hızlandırır, selülit görünümünü azaltır ama unutmayın ki maalesef selülit de genetiktir ve tamamen asla yok olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.