24 Ara 2008

40 gün 40 gece aşk

Markiz pasajı, “40 gün 40 gece aşk” başlıklı sergi, "Uykusuz her gece" tatlısının yerleştirilmesi, fotoğraf sanatçısı Ahmet Ağaoğlu ile...




Uykusuz her gece

Körili muzlu “mousse” (köpük) ve nar taneli nur taneli çikulata kıtırları Uykusuz malzemeler1 avuç konyak
1 avuç bal
1 avuç köri
1 parmak vanilya
1 muz
2 yumurta beyazı
1 bar çikulata
2 avuç nar tanesi
1 avuç haşhaş tohumu
1 avuç çam fıstığı ya da herhangi bir fıstık!

Her gece hazırlanış

Yumurta beyazları banyo köpüğünden çok daha sert kıvamda köpürtülür. uykusuz muz, konyak, bal, vanilya ve köri her gece mikserde buluşup birleşirler. daha sonra köpükle karışıp onlar da köpük olurlar: acı ama ballı, baştan çıkarıcı ve güçlü bir köpük…Çikolata, suda susuz banyo yaparken erir bain marie usulü, yağlı kağıtlara akmak için ince ince. Üzerine nar taneleri, haşhaş ve fıstıklar yağar. Hep birlikte donmaya girerler, ağızlarda tekrar erimek için.

Uykusuz her gece yenim

Elle yenilmesi tavsiye edilir. çikulata kıtırları köpüğe banarak ağıza atılır, dişler hiçbir şeyi ezmeden, dil ve damakla orada olup bitenler algılanır: köpüğün ağzı doldurması, çikulatanın kayganlığı, haşhaşın pütürlüğü, narın soğukluğu gibi… Köri yakmaya başlar yavaş yavaş, bal susturur onu, konyak çaktırmadan sarhoş eder, dişler devreye girince narlar birer birer ve ekşi ekşi patlarlar, minik haşhaşlar minik minik çıtırdar, fıstıklar kocaman kocaman kıtırdarlar. Ağzın köriden yanması artık hoşuna gidiyordur, acı da vardır çünkü gerçek maceralarda.

kaynak: dilaraerbay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.