29 Ara 2008

Evinizi yeni yıla hazırlamanın yolları



Yeni yıl için parti mi vermeyi planlıyorsunuz? Yılbaşına az bir zaman kala, size özel hazırlanmış olan rehberimizde parti hazırlıkları öncesinde ve sonrasında yapmanız gerekenleri belirledik

Yeni yıla birlikte girmek istediğiniz akrabalarınız veya arkadaşlarınızı davet etmeden önce yapmanız gereken evinizi detaylı bir şekilde temizlemek olacaktır. İşte size özel adım adım hazırlıklar için rehber...

Evinizi sadeleştirin: Misafirlerinize hazırladığınız yemekler ve kartlar için geniş bir alana ihtiyaç duyabilirsiniz bu nedenle evinizi kalabalık gösteren gereksiz eşyaları bir müddetliğine ortadan kaldırmayı denemelisiniz. Bu yeni yıla girerken alacağınız hediyeler için de yer açılmasına kolaylık sağlayacaktır. Değerli eşyalarınızı da güvenilir yerlere saklamayı unutmayın.

Misafir odalarınızı hazırlayın: Eğer ekstradan bir odağa sahipseniz ve de son ziyaretçiniz bu yana odayı temizlemediyseniz etrafı toparlamanın tam zamanı. Odayı mikro fiber bir bez yardımıyla tozları alın ve odayı süpürün. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra odayı havalandırmalısınız. Eğer sağlıya biliyorsanız askı ve çekmece gibi depolama bölümleri temin etmeniz misafirler açısından faydalı olacaktır.

Az kullanılan mutfak eşyalarınızı temizleyin: Çok nadir kullandığınız mutfak eşyalarınızı acil durumlar için temizlemeyi unutmayın. Bu son anda planladığınız bir yemek için işinizi kolaylaştırabilir.

Bardaklarınızı parlatın: Dolaplarınızda temiz olarak durduğunu sandığınız bardaklarınız zaman içerisinde tozlanabilir ve bu tozlar bir mum ışığında bile göz önüne çıkabilir. Misafirlerinize ikram etmeyi planladığınız içkilerinizi bu bardaklarla ikram etmeyi planlamıyorsunuz değil mi? Bu durumun gerçekleşmemesi için tüm bardaklarınızı elden geçirmelisiniz.

Gümüş çatal-bıçaklarınızı elden geçirin: Çelik ve gümüş olan çatal-bıçak takımlarınızı aynı bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Ama gümüş takımlarınızı bekletirseniz tuzdan dolayı lekelenebilir. Bu nedenle hemen çıkartıp kurulamak daha parlak olmasını sağlar.

Tozlu dekorasyon süslerinize çekin düzen verin: En son geçen yılbaşında kullanmış olduğunuz dekorasyon ve ağaç süsleriniz tozlanmış olabilir. Bunları yerleştirmeden önce güzelce tozları alınmalı ki temiz evinizi kirletmesin.

Fırınınızı temizlemeyi unutmayın: Planladığınız o ihtişamlı yemeklerinizi yapacağınız fırınınızı kullanmadan önce rahatsızlık verebilecek kokuların çıkmaması için temizlemeniz gerekmektedir.

Yeni yıla çok güzel bir şekilde misafirlerinizle eğlenerek geçirdiniz. Peki evinizin son hali ne durumda? Çok zaman harcayıp temizlediğiniz evinizin her köşesi şuan harap durumdaysa eğer tekrar bir organize olup işe koyulmanın tam zamanı demektir. İşte bunu yolları;

Dökülenleri silip, süpürün: Evinizde verdiğiniz parti sırasında sorun yaratabilecek lekeler için anında kollarınızı sıvayarak işe koyulmanız gerekir. Problem olabilecek lekeler için her daim evinizde temizlik malzemeleri bulundurmalısınız.

İğnelere dikkat!: Çok güzel gözüken bir çam ağacınız mı var? Ama cam ağacınızın iğne şeklinde olan yaprakları hiç tahmin edemeyeceğiniz şekilde dökülüp sizi rahatsız edebilecek bir görüntüye sahip olabilir. Bunun olmamasını istiyorsanız eğer taze bir ağaç alıp alt kısmını keserek, içerisi taş ve su dolu olan vazoya dikebilirsiniz. Bu şekilde çam ağacının yapraklarında daha az bir dökülme gerçekleşir.

Ağaç küfünü temizleyin: Evinizde büyüttüğünüz bitkilerde mutlaka nemlenme ve küflenme meydana gelir. Daha sağlıklı büyümesini istiyorsanız eğer sık sık temizlemelisiniz. Süt ve mayonez küfleri temizlemede size yardımcı olmazsa eğer ispirtoyu da deneyebilirsiniz.

Bulaşıklarınızı yıkarken organize olun: Dağlarca bulaşığınızı yıkamaya başlamadan önce organize olmanız gerekir. İhtiyaç duymadıklarınızı makineye atın, zor bulaşıkları (tencere, tava vs.) elde yıkayın, narin ve elde yıkanması gereken bulaşıklarınızı yıkarken de misafirlerinizden yardım istemeyi deneyin. Yer açılmasını kolaylaştırmak için temizlediklerinizi dolaba kaldırmayı unutmayın.

Süs eşyalarınızı düzenli kaldırın: Evinizin güzelleşmesini sağlayan dekorasyon ve süs eşyalarınızı sistemli bir şekilde kaldırmak bir dahaki seneye ön bir adım olacaktır. Ağaç süslerinizin kırılmaması için orijinal kutularına koyup kaldırmaya özen göstermelisiniz. Eğer kutuları attıysanız kullanmadığınız eski çoraplara sararak ta depolama yapabilirsiniz. Paketleme işlemi sırasında ağaç ve diğer dekorasyon eşyaları diğer seneye hazırlık olması için ayrı ayrı paketlemeyi unutmayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.