29 Ara 2008

Huzur veren enerji Feng Shui

Uzakdoğu felsefesi Feng Shui, yatak odasında huzur bulmanızı sağlayacak sırlar veriyor: Canlı ve parlak renkler kullanmayın. Mobilyaların ahşap olmasına dikkat edin. Elektrikli battaniye kullanmayın...

İnsan evinde, en çok da yatak odasında huzur istiyor. Bunun için bir Uzakdoğu felsefesi olan Feng Shui'nin, yani "doğanın güçlerini ve enerjisini yönlendirme sanatı"nın, en çok uygulandığı mekanlardan biri de yatak odası. Kurallarına göre dekore edilen mekanlarda şans artırdığı ve pozitif enerji yayılımını sağladığı söylenen Feng Shui'yi nasıl uygulamamız gerektiğini uzman Ferda Ünsal, House Beautiful dergisine anlattı. 11 yıl kaldığı Malezya'da Feng Shui felsefesine ilgi duyarak, bunu kendi hayatında uygulamaya başlayan Ünsal, dünyaca ünlü Yap Cheng Hai'dan eğitim, Feng Shui Centre of Excellence'dan olgunluk onayı almış bir uzman. Ona göre; yatak odaları dış dünyayla ilişkilerin koparıldığı bir ortam olmalı:

* Öncelikle Feng Shui'nin bir moda olmadığını belirtmek istiyorum. Bu bir yaşam tarzı; evrenin, doğanın düzenine ve dengesine uyumlu yaşama sanatı.

* Yatak odası, gözler ve zihni rahatsız edecek şeylerden arındırılmış, ses ve stresin olmadığı, dış dünyayla ilişkimizi koparan bir ortam yaratılarak düzenlenmeli.

* Feng Shui, mekanda huzur verebilecek bir düzenleme yapabilmenin yöntemlerini gösteriyor. Bu yöntemleri uygulayarak sağlık, aşk ve evlilik ilişkilerinin enerjisini yatak odasında kontrol edebiliriz. Uygulamada olumlu enerjileri artırırken olumsuz olanları önleyebilir; çocuklar için gerekli olan eğitim ve sağlık enerjilerini kontrol edebiliriz.

* Her kesimden insan Feng Shui'ye ilgi gösteriyor: Ev hanımları, iş kadınları ve erkekler, gençler... Özellikle hayatında sorunları olanlar bu felsefeye ilgi gösteriyor. Bunun dışında merak ve ilgiden dolayı uygulama yapmak veya konuyu öğrenmek isteyenler var. Yeni ev veya işyerine taşınacak olan kişilerden de ilgi var.

* Yatak odasında öncelikle dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralayabilirim: Ayaklar kapıyı görecek şekilde uyumamalıyız. Yatağın başı, tuvalet duvarına yaslanmasın. Yatak odasında tuvalet ve banyo varsa, kapısını ve klozet kapaklarını her zaman kapalı tutmalıyız.

* Evli çiftlerin ebeveyn yatak odasının güneybatı yönünde olması çok iyi. Yatak odasında kırmızı ve altın renkleri kullanılmasın, çünkü bu renkler enerjiyi uyararak uyku ve dinlenmeyi önler.

* Yatak odasında bulundurulmaması gereken aksesuvarlara gelince... Özellikle hareket eden su, akvaryum ve yapay şelale bulundurmak iyi değil, çünkü su enerjiyi harekete geçiren ve dinlenme enerjisini bozan bir element. Bir bardak su veya bir cam kap içinde kullanılan su demek istemiyorum.

* Yatak odalarında mümkün olduğu kadar az mobilya kullanılsın. Yatak odası her zaman temiz ve düzenli tutulmalı ki; enerji akışı yumuşak olsun.

Elektronik yasak!
YATAK odalarındaelektronik aletlerinbulunması önerilmiyor.Bunlar elektromanyetikenerji yansıtıyor ve sağlıkaçısından da zararlıgörülüyor. Odanızda;televizyon, müzik seti gibialetleri kullanmayın.

Mobilyanız ahşap olsun
YATAK odaları için ahşap mobilyalar öneriliyor. Orta ise her zaman temiz ve düzenli olmalı ki; huzur bulunsun. Yatağa dik gelecek şekilde dolap, duvar ve diğer mobilya köşelerinin olmamasına dikkat edilmeli.Odada, yatağı görecek pozisyonda ayna olmamasına da özen göstermek gerekiyor.

Kaktüsten uzak durun
YATAK odaları için kaktüs gibi sivri uçlu ve dikenli bitkiler önerilmiyor. Hastalık durumlarında kaktüs dışındaki bitki ve çiçekler, kişiye pozitif enerji vermesi açısından odada bulundurulabilir. Yatak odası için önerilmeyen diğer bir aksesuvar ise; akvaryum gibi hareketli sular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.