29 Ara 2008

Sıradan eşyaları şaşırtıcı mekânlarda kullanın


Duvarlarınız ve köşeleriniz minik müdahaleler ve raflarla birer depoya dönüşebilir. Etrafta hiç boş yer yok diye düşünürken aslında eşyalarınızı saklayabileceğinizin bir çok boş alana sahip olduğunuzun farkında mısınız? Yapmanız gereken dikkatlice bakmak ve tekrar bakmaktır.



Kapıların arkasına göz gezdirin, pencerelerin tepelerini inceleyin, masa altlarına bakın ve bir dolabı daha önce koymayı hiç düşünmediğiniz bir yere koyun. Göz hizasına bakmak yerine aşağı ve yukarı bakın. Dikey düşünün. Kafanızın üzerinde dolaşan hava şahane bir depo yeri olabilir.

Depolama dolaplarını kullanmak

Uzun ince bir dolap (240 santime 45 santim) size büyük ölçüde yer kazandırır ve limitsiz bir depolama fırsatı sunar. Bu gibi dolaplar hem kapaklı hem de kapaksız kullanılabilinir. Eğer küçük apartman dairelerinden birinde yaşıyorsanız, kanepenin iki kenarına kapaksız açık dolaplardan yerleştirin, duvarlarla uyumlu bir renge boyayın ve önlerine küçük bir kahve sehpası yerleştirin. Kapaksız açık dolaplar bir mekânı daha büyük gösterir ve ortama şıklık katar. Bu dolapları duvara monte etmenize de gerek yok.

Eğer standart boyutlarda hazır alınmış dolaplar size de biraz sıkıcı geliyorsa işte size çok ilginç fikirler;

- Hazır dolap aldıysanız onları ilginç bir hale getirmek için eski kapaklar kullanın.
- Dolapları satın alın ve onları yükseklere asın.
- İhtiyacınıza uygun kapaksız dolaplar alın ve önlerine eskitilmiş kapılar takın.
- Var olan kapağı eskitme tekniği ile boyarsanız da aynı sonucu elde edersiniz.

Yaratıcı düşünün

Yatak odanızdaki o çok sevdiğiniz ve çok eskidiğini düşündüğünüz şifonyeri boyayarak değiştirin ama onu bir daha yatak odanızda kullanmayın, onun yerine oturma odanızın odak noktası bir yerine yerleştirin. Bunun size vereceği avantaj şu olacak: hem çok sevdiğiniz bir objeden vazgeçmemiş olacaksınız, hem de dergi ve gazetelerinizi koyabileceğiniz yeni bir yeriniz olmuş olacak.

Bir profesyonel ile çalışın

Kusursuzluğun peşinde olanların yeni adresi artık iç mimarlar. Eğer çok büyük bir dolap istiyorsanız ve sizde yoksa hemen bir dolap üreticisine ulaşabilirsiniz. Gelip ölçüleri alıp istediğiniz şeyi size hazırlayabiliyorlar. Yatakların ve koltukların etrafına istediğiniz şekilde dolap yaptırabiliyorsunuz. Cam önünde oturmak için koltuklar hazırlatabiliyorsunuz. Ve bütün bunlar bu gibi üreticiler sayesinde birkaç günde olabiliyor.

Hızlı fikirler ve ipuçları:

• Dikey düşünün. Göz hizasında takılıp kalmayın.
• Gizli kalmış yerleri bulmak için köşelere odaklanın.
• Mutfak dolaplarının üstünün boş olduğunu ve daha çok dolap yeri olduğunu unutmayın.
• İki dolabı birbiriyle raflarla birleştirin.
• Pencerenin üzerine bir raf yaptırın ve en sevdiğiniz kitapları oraya dizin.
• Yazın şöminenizin içini dolap olarak kullanabilirsiniz.
• Kitapları masaların altına dizebilirsiniz.
• Bitpazarından eski sandıklar bulup fazlalıkları içine koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.