8 Ağu 2016

Dünyadaki Sosyal Medya Türkiye'nin Neresinde?

-Yıllar önce yazılmış, taslaklarda bırakılmış bir yazı daha buldum. Taslak temizleme günündeyim.-

Sosyal Medya dünya üzerinde 1 milyara yakın insanı kapsayan bir akım, bir devrim.

Dünyada bu konuda fırtınalar kopuyorken Türkiye'de her şeyi ve herkesi kontrol altına alma, "kimin hangi sınıfa ait olduğunu asla unutma" çırpınışları devam ediyor. Yeni, Üniversite Disiplin Yönetmeliği’ne göre Sosyal Medya’da paylaşılanlar ya da beğeniler, içeriğine göre suç sayılabilir ve çocuk yaştaki kullanıcılar dahi hapis istemiyle yargılanabilir.

Artan Nefret Söylemi; Gerçek isim ve soyisim vermeden, fotoğraf ya da kişinin kimliğine dair hiçbir bilgi olmadan paylaşım sitelerine üye olunabilmesi, kişilerin hakaret, küfür veya toplum içerisinde söyleyemedikleri sözleri, yapamadıkları yorumları yapabilme cesaretini veriyor.

Ha bu arada (Akşam, Bugün, Cumhuriyet, Fanatik, Fotomaç, Güneş, Habertürk, Hürriyet, Daily News, Milliyet, Posta, Radikal, Sabah, Star, Takvim, Today’s Zaman, Türkiye, Vatan, Yeni Şafak ve Zaman gazetelerinin ortak bildirisi) şu deklerasyondan hepimizin haber var sanırım:

“Bütün hakları bize ait olan; materyallerin hiçbir şekil ve hacimde kullanılmasına izin vermeyeceğiz. 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren, hiçbir televizyon kanalı, internet sitesi ve haber portalı, aşağıda imzası bulunan gazetelerin içeriklerini kaynak göstererek dahi kullanamayacaklardır...”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız önemlidir.