6 Şub 2009

Valentine's Day



Sevgililer Günü'nün başlangıcı Roma İmparatorluğu zamanına uzanır. Eski Roma'da 14 Şubat günü Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno'yu şereflendirmek için tatil yapılırdı. Roma halkı aynı zamanda Juno'yu kadınlığın ve evliliğin tanrıçası olarak bilirdi. Takip eden 15 Şubat gününde ise "Lupercalia" Bayramı başlıyordu.

Roma İmparatorluğu'nda genç kızlar ile erkeklerin yaşamları çok katı kurallarla birbirinden ayrılmıştı. Lupercalia Bayramı gençler için çok büyük önem taşıyordu çünkü sadece bu bayramda birlikte olma şansı elde edebiliyorlardı. Lupercalia Bayramı'nın arifesinde kızlar isimlerini bir kağıda yazıp kavonoza koyuyor ve her genç adam da kavonozdan bir kızın ismini çekerek bütün festival boyunca seçtiği kıza eş olabiliyordu. Bu birliktelikler bazen aşka dönüşebiliyor ve evlilikle sonuçlanabiliyordu.

İmparator II. Claudius hükümdarlığında Roma çok zalimce yönetiliyordu ve birçok kanlı olaya sahne olmaktaydı. Bu nedenle İmparator Claudius, ordusuna asker bulmakta zorlanıyordu. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını veya ailelerini bırakmak istememeleriydi. Sonuç olarak Claudius Roma'daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı. Aziz Valentine ise Claudius hükümdarlığı sırasında Roma'da yaşayan bir papazdı. Aziz Valentine ve Aziz Marius, Claudius'un bu yasağına rağmen kilisede gizlice çiftleri evlendirmeye devam ettiler.

Daha sonra Aziz Valentine'ın bu yaptığı İmparator tarafından öğrenildi ve aziz tutuklanarak ölüm cezasına çarptırıldı. 14 Şubat 270 yılında idam edilerek şehitliğe gömüldü. Aziz Valentine'nin ölümünden sonra ve Roma'da Hıristiyanlık dininin yaygınlaşması ile rahipler 15 Şubat'taki Lupercalia Bayramını 14 Şubat'a alarak adını "Valentine's Day" olarak değiştirdiler.

Yıllar geçtikçe 14 Şubat sevgililerin birbirlerine aşk mesajları yolladıkları ve Aziz Valentine'nin de bütün sevenlerin koruyucu azizi haline gelip böyle anılmaya başlandığı bir gün oldu.

Amerika'da Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana bu gün toplumsal bir olay haline geldi ve bu olayın ticari yönü çok gelişti.

14 Şubat'ta En Çok Verilen Hediyeler

Çiçek. Sevgilinize Mezun Store'dan güzel bir çiçek yollayabilirsiniz.

DVD. Sevgilinize en sevdiği filmi ya da filmleri hediye ederek DVD koleksiyonunu zenginleştirebilirsiniz.

Cep telefonu. Sevgilinizle istediğiniz her an konuşmak istemez misiniz? Ya resminizi her an yanında taşımasını? Bu sene cep telefonları en çok rağbet gören hediyeler arasında yer alıyor.

Giyim. İndirimlerden faydalanarak sevgilinize beğeneceği bir giyim eşyası satın alabilirsiniz.

Parfüm. Sevgilinizin yanınızda misler gibi kokması için onu bir parfüm satın alarak sevindirebilirsiniz.

Mektup. İster almış olduğunuz bir hediyenin yanına iliştirin ister ona hediye olarak sadece mektup verin. Her ikisi de çok değerli hediyeler sayılacaktır. Hele bir de mektubunuzu yazdığınız aşk şiirleri ve güzel sözlerle donatırsanız!

Resim. Özellikle içinde hem sizin hem de sevgilinizin fotoğrafı olan güzel bir çerçeve çok anlamlı bir hediye olacaktır.

CD, kaset, kitap. Sevgilinizin sevdiği bir kitap, dinlemekten zevk alacağı CD veya kasetler hala revaçta.

Tatil. Sevgilinize ve kendinize güzel bir hafta sonu tatili hediye edebilir, hem kendinizi hem de onu mutlu edebilirsiniz.

Romantik bir akşam yemeği. Sevgililer gününe özel olarak planlanmış romantik bir akşam yemeği her zaman en ideal hediyelerden biri olarak kabul ediliyor.


valentine's day hearts

2 yorum:

  1. Yes exactly, in some moments I can say that I jibe consent to with you, but you may be making allowance for other options.
    to the article there is still a without question as you did in the decrease delivery of this solicitation www.google.com/ie?as_q=windows media player 11 skin for jet audio ?
    I noticed the catch-phrase you procure not used. Or you functioning the black methods of promotion of the resource. I have a week and do necheg

    YanıtlaSil
  2. Webmaster cok tesekkurler...

    Selamlar Ebru

    YanıtlaSil

yorumlarınız önemlidir.